2011. december 15., csütörtök

Teekanne - Granny's Finest elemzés

Egy kedves levélíró kérésére és hatására meg is ejteném ezen a blogon az első teaelemzésemet :) 

Tea: Teekanne - Granny's Finest 

Súly: Egy filter, 2,5 g

Ázás: 8 perc

Mennyiség: 3 dl-es bögre

Ízesítés: két csapott teáskanál cukor, 2 teáskanál citromlé.

Miből van: Az egész tea ízalapja a szilva, no de lássuk, hogy a doboz mit ír: Granni's Finest, egyedi gyümölcstea keverék fahéj-, bodza-vanília- és szilvaízesítéssel. Összetevők: Hibiszkusz, alma, csipkebogyó, fahéj (7%), bodza-vanília aroma (6%), bodza (4%), szilva aroma (3%), édesgyökér.

Honnan van: Nincs különösebb története, anyummal vásároltunk és vettünk egy dobozzal :) nem bántuk meg.

Illata: A száraz filter illata kellemes, gyümölcsös érezni szinte minden összetevő illatát, de a domináns a szilva és vanília kevert, lágy illata. A nedves filter illatában jobban érződik a fahéj és talán a bodza, kicsit elnyomja a szilvát és vaníliát. Az ízesítetlen tea illata olyan mint egy tömény gyümölcsfőzet, enyhe fűszerezéssel, számomra kellemes, a fahéjtól talán télies italnak hat. Az ízesítés után az illat a citromlé miatt kicsit gyengébbnek tűnik, viszont minden gyümölcs és fűszer érezhető még rajta.

Színe: Az ízesítetlen tea színe a bögrében sötét, vöröses, sőt bordós-barnás színű. Szerintem a piros színt főként a hibiszkusz kölcsönzi, a barnás pedig a fahéj, és a szilvaaroma hatása. Az ízesített tea színe kicsit világosabb, a piros jobban áthat.

Íze: a tea domináns íze a szilva, a többi hozzávaló lágyítja és kiemeli ezt a jellegzetes ízt, finom itallá varázsolja. Ha forrón (melegen) fogyasztjuk (egyéb saját fűszerek hozzáadása nélkül) kellemes ital, lágy ízű, de a hő elnyomja a gyümölcsöket és inkább a fűszereket érezhetjük jobban, viszont tavaszi-nyári napokon a kihűlt tea gyümölcsös íze jobban áthat - bár ez általában a legtöbb gyümölcsteára igaz.

Megjegyzés: Ebből a teamárkából ez az egyik kedvencem, mivel szeretem a szilvát, és az aromája az ízlésemnek ideális. Aki szereti a szilvát, vagy csak a szilva teát, annak szívélyesen ajánlom, szerintem tetszeni fog neki ez az ízkombináció. Ha valaki szeretné tovább fűszerezni a teát, kedvére tehet bele még fahéjat, esetleg vanília aromát, vagy ami épp hangulatához, kedvéhez, illik.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzenőfal

Közlemény

Szeretném felhívni minden engem olvasó figyelmét, hogy az elemzések, a tulajdonomat és a szellemi termékemet is képezik, ezért ha valaki lementi, kimásolja és feltölti máshová, hogy megossza másokkal, az előtte kérdezzen meg, vagy inkább csak hivatkozzon az én oldalamra, bejegyzéseimre, mert az sokkal egyszerűbb és emberségesebb. Köszönöm!

Blog Archive

Zene teázáshoz

Egyéb érdekességek

Elérhetőség

Szeretnél elemzést kérni? Vagy érdeklődi? Esetleg kérésed, kérdésed lenne az oldallal kapcsolatban? Írj nekem a:
titi122[kukac]gmail.com
e-mail címre bátran!

Blogok, amiket olvasok

Címkék

tea (6) új (3) Teekanne (2) ajándék (2) friss (2) karácsony (2) leltár (2) teák (2) Darky (1) Granny's Finest (1) Gyömbér (1) Magyarország (1) Mikulás (1) angyalka (1) bodza (1) bubu (1) bővítés (1) citrom (1) csomag (1) elemzés (1) finomság (1) gumicukor (1) kezdet (1) lista (1) magyar nyelv (1) minden (1) méz (1) receptek (1) restart (1) sensei (1) sütik (1) teáim (1) torta (1) vers (1) videó (1) érdekesség (1)

Összes oldalmegjelenítés

Üzemeltető: Blogger.

Rendszeres olvasók