Tea receptek



Fahéjas tea:

Elkészítési idő:  5 perc
Elkészülési idő:  20 perc

Hozzávalók:  4 csészéhez
  • 2 ek assami tea
  • 5 dl víz
  • 2 darab fahéj (egész)
  • 3 db szegfűszeg
  • cukor
Elkészítés: A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a fűszereket és lassú tűzön további 10 percig forraljuk.
A teát egy teáskannába szórjuk, ráöntjük a fűszeres vizet, 4-5 percig állni hagyjuk, végül forrón a csészékbe szűrjük.

Fagyos cseresznyetea: 

Elkészítési idő:  5 perc
Elkészülési idő:  90 perc

Hozzávalók:   2 pohárhoz
  • 2 ek cseresznyevirágos tea
  • 5 dl hideg víz
  • 5 dkg cukor
  • darált jég
Elkészítés: A teát, a vizet és a cukrot alaposan kevrjük össze, majd egy hagyjuk állni fél órát. Ezután szűrjük le a teát és mielőtt felszolgálnánk legalább egy órára - lefedve - állítsuk hűtőszekrénybe.
Szervírozásnál a pohrakat töltsük félig darált jeget és erre öntsük rá a teát.

Fűszeres jegestea:

Elkészítési idő:  5 perc
Elkészülési idő:  60 perc

Hozzávalók:   4 pohárhoz
  • 1 ek indiai feketetea
  • 2 dl narancslé (frissen csavart)
  • 5 dl víz
  • 2 ek akácméz
  • kis darab fahéj (egészben), gyömbér (őrölt) az ízesítéshez
  • jégkocka
Elkészítés:  Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a fahéját, a gyömbért és a teát. Az edényt húzzul le a tűzről és hagyjuk 15 percig állni, majd szűrjük le és állítsuk hűtőszekrénybe.
Szervírozáskor a poharakba rakjunk pár szám jégkockát, öntsük rá a narancslevet és a mézet, majd erre szűrjük rá a teát.

Gyömbéres tea:

Elkészítési idő:  10 perc
Elkészülési idő:  15 perc

Hozzávalók:   2 csészéhez
  • 1 ek Ceylon-i tea
  • 4 dl víz
  • 2 dkg gyömbér (friss)
  • 1 ek méz
  • 1 rúd vanília
Elkészítés:  A gyömbért meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és a forrásban lévő vízhez adjuk, majd öt percig forraljuk.
A vaníliarudat hosszában ketté vágjuk, és a teával együtt egy teáskanna aljára helyezzük, majd ráöntjük a forró gyömbéres vizet és állni hagyjuk 5 percig, végül a csészékbe szűrjük a teát és pár csepp mézzel édesítjük.

Jegestea vaníliával:

Elkészítési idő:  5 perc
Elkészülési idő:  50 perc

Hozzávalók:   2 pohárhoz
  • 2 ek Ceylon-i tea
  • 5 dl víz
  • 1 rúd vanília
  • 2 ek cukor
  • jégkocka
Elkészítés:  A vizet közvetlenül forrásig melegítjük, majd beletesszük a teát és öt percig hagyjuk ázni.
A vaníliarudat hosszában ketté vágjuk és egy kancsóba tesszük.
A teát a vaníliarudakra szűrjük és hozzáadjuk a cukrot, alaposan összekeverjük, majd hagyjuk lassan kihűlni.
Az italt jégkockával teli longdrinkes pohárban szervírozzuk.

Mentatea:

Elkészítési idő:  5 perc
Elkészülési idő:  15 perc

Hozzávalók:   4 csészéhez
  • 1 ek gunpowder tea
  • 6 friss mentaág
  • 5 dl víz
Elkészítés:  Egy teáskannába beletesszük az ágakról leszedett mentaleveleket és a teát, majd leforrázzuk a vízzel és hagyjuk állni 5-6 percig.
Ezután leszűrjük az italt és azonnal, még forrón szervírozzuk. Legegészségesebb - és kifejezetten fogyasztó hatású - ha minden édesítőszer nélkül fogyasztjuk, de ízlés szerint cukorral, vagy mézzel is ízesíthetjük.

Narancsos fűszeres tea:

Hozzávalók:   4 csészéhez
  • 2 kk Ceylon-i tea
  • 5 dl víz
  • 2 db narancs
  • 2 ek méz
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 darab fahéj
Elkészítés:  A forrásban lévő vízhez adjuk a fűszereket, 4 percig forraljuk, majd hozzáadjuk az egyik narancs kifacsart levét és a mézet.
Egy teáskannába szórjuk a teát, rászűrjük a fűszeres vizet és öt percig állni hagyjuk.
A másik narancsot - héjastul - vékonyra szeleteljük és szétosztjuk a csészékben, majd erre a narancságyra öntjük a forró teát.

Őszibarackos jegestea:

Elkészítési idő:  15 perc
Elkészülési idő:  30 perc

Hozzávalók:   2 pohárhoz
  • 1 ek Ceylon-i tea
  • 2,5 dl víz
  • 2 db őszibarack
  • 1 ek citromlé
  • cukor
  • jégkocka
Elkészítés: A vizet forrásig melegítjük, majd beleszórjuk a teát és - a tűzről levéve - öt percig állni hagyjuk.
Egy másik edénybe leszűrjük a teát, hozzáadjuk a cukorot és alaposan összekeverjük, majd hagyjuk lassan kihűlni.
Az őszibarackot meghámozzuk, kivesszük a magját és feldaraboljuk, majd turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a citromlevet és alaposan összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a teát és a jeget is és rövid ideig tovább turmixoljuk, majd közvetlenül poharakba töltjük és szervírozzuk.

Üzenőfal

Közlemény

Szeretném felhívni minden engem olvasó figyelmét, hogy az elemzések, a tulajdonomat és a szellemi termékemet is képezik, ezért ha valaki lementi, kimásolja és feltölti máshová, hogy megossza másokkal, az előtte kérdezzen meg, vagy inkább csak hivatkozzon az én oldalamra, bejegyzéseimre, mert az sokkal egyszerűbb és emberségesebb. Köszönöm!

Blog Archive

Zene teázáshoz

Egyéb érdekességek

Elérhetőség

Szeretnél elemzést kérni? Vagy érdeklődi? Esetleg kérésed, kérdésed lenne az oldallal kapcsolatban? Írj nekem a:
titi122[kukac]gmail.com
e-mail címre bátran!

Blogok, amiket olvasok

Címkék

tea (6) új (3) Teekanne (2) ajándék (2) friss (2) karácsony (2) leltár (2) teák (2) Darky (1) Granny's Finest (1) Gyömbér (1) Magyarország (1) Mikulás (1) angyalka (1) bodza (1) bubu (1) bővítés (1) citrom (1) csomag (1) elemzés (1) finomság (1) gumicukor (1) kezdet (1) lista (1) magyar nyelv (1) minden (1) méz (1) receptek (1) restart (1) sensei (1) sütik (1) teáim (1) torta (1) vers (1) videó (1) érdekesség (1)

Összes oldalmegjelenítés

Üzemeltető: Blogger.

Rendszeres olvasók